Historien om Catering

Historien om Catering

Den tidligste beretningen om catering tjenester som serveres i USA er et ball fra 1778 i Philadelphia som ble servert av Caesar Cranshell for å feire den britiske generalen William Howes avgang. Catering virksomhet begynte å danne seg rundt 1820, sentrert i Philadelphia. Catering ble en respektabel og lønnsom virksomhet. Den tidlige catering industrien ble uforholdsmessig grunnlagt av afroamerikanere.

Industrien begynte å profesjonalisere seg under Robert Bogles regjering, som er anerkjent som "opphavsmannen til catering." I 1840 dannet den andre generasjonen av Philadelphia svarte catering firmaer, som begynte å kombinere catering virksomheten deres med restauranter de eide. Vanlig bruk av ordet "catering" kom til på 1880-tallet, da lokale kataloger begynte å liste opp en rekke catering firmaer. Hvite forretningsmenn flyttet til slutt inn i industrien og på 1930-tallet hadde de svarte virksomhetene så å si forsvunnet.

På 1930-tallet begynte Sovjetunionen, ved å lage enklere menyer, å utvikle statlige offentlige serveringssteder som en del av sin kollektiviserings politikk.[4] Et rasjonerings system ble implementert under andre verdenskrig, og folk ble vant til offentlig servering. Etter andre verdenskrig omfavnet mange forretningsmenn catering som en alternativ måte å forbli i virksomhet etter krigen. På 1960-tallet ble den hjemmelagde maten forbigått ved å spise i offentlige serveringssteder.

På 2000-tallet begynte personlige kokke tjenester å få popularitet, og flere kvinner begynte i arbeidsstyrken.[ Folk mellom 15 og 24 år brukte så lite som 11–17 minutter daglig på matlaging og oppryddings aktiviteter i 2006- 2016, ifølge tall avslørt av American Time Use Survey utført av US Bureau of Labor Statistics.

Mobile catering
En mobil servering serverer mat direkte fra kjøretøy, vogn eller lastebil som er designet for formålet. Mobil catering er vanlig ved utendørs arrangementer som konserter, arbeidsplasser og forretnings distrikter i sentrum. Mobile catering tjenester krever mindre vedlikeholdskostnader sammenlignet med andre catering tjenester. Også kjent som Food truck i noen områder.

Seat - back Catering

Seat-back catering var en tjeneste som ble tilbudt av noen charterflyselskaper i Storbritannia (f.eks. Court Line, som introduserte ideen på begynnelsen av 1970-tallet, og Dan-Air som innebar å legge inn to måltider på et enkelt serverings brett. "Tjenesten var ment for hver etappe av en charter flyvning, men Alan Murray, fra Viking Aviation, hadde tidligere avslørt at dersom man emballerte maten, kunne produsere maten på landjorden". Av deltakende flyselskaper var å "spare penger, redusere overbelastning i kabinen og gi kundene muligheten til å bestemme når de skal spise måltidet sitt". Det krevde mindre bysse plass om bord, og flyene kunne tilby flere passasjerseter.


‎Ifølge TravelUpdates spaltist, "The Flight Detective", "Salater og smørbrød var de vanlige flygingene", og "en liten pellet med tørris ble lagt inn i bord for å holde måltidet friskt. 



‎Handelsskip‎s catering
‎– spesielt ferger, cruiseskip og store lasteskip – frakter ofte catering offiserer. ‎
‎ Faktisk var begrepet "catering" i bruk i handelsflåtens verden lenge før det ble etablert som en land bundet virksomhet.
‎Bryllups catering
‎En bryllups catering gir mat til bryllupsfesten. ‎‎ Bryllups catering kan leies uavhengig eller kan være en del av en pakke designet av stedet.

I Viken Mathus har vi spesialisert oss på alle typer Catering, Event og Private Dining som vi leverer i Oslo, Bærum, Asker og Drammen.‎